Intrebari frecvente legate de admitere

Centrele de înscriere la admiterea din 2016 vor fi deschise în perioada 18 – 21 iulie, în următoarele orașe, dupa cum urmează:

- COLEGIUL NAȚIONAL „DECEBAL” DEVA
Str. 1 Decembrie 1918, Nr. 22 Municipiul Deva, Județul Hunedoara (Intrarea de pe strada Andrei Șaguna)
- COLEGIUL NAȚIONAL „TRAIAN LALESCU” REȘIȚA
B-dul. A.I. Cuza, Nr. 7 Reșița, județul Caraș-Severin
- COLEGIUL NAȚIONAL „GHEORGHE ȚIȚEICA”
Str. Crișan, nr. 50 Drobeta – Turnu Severin, județul Mehedinți
- COLEGIUL NAȚIONAL „MIRCEA CEL BĂTRÂN”
Str. Carol I, Nr. 41 Râmnicu Vâlcea, județul Vâlcea
Proba eliminatorie de limba engleză pentru candidaţii care optează pentru specializarea Informatică în limba engleză se va susţine în fiecare zi alocata perioadei de inscriere și admitere la sediul UVT, data și ora urmând a fi stabilite la o dată ulterioară și publicate pe site-ul facultăţii - www.math.uvt.ro.
Da, toate testele de limbă straină din cadrul departamentului de Litere se vor susţine în centrele de înscriere la admitere din ţară după depunerea dosarului de admitere, la o dată și oră stabilite ulterior de către cadrul didactic prezent în centru din partea departamentului.
Adeverinţa medicală trebuie să fie eliberată de medicul de familie şi să stipuleze dacă respectivul candidat este apt de a urma studii universitare şi, dacă este cazul, afecţiunile de care suferă (neuropsihice, pulmonare şi dermato-venerice). Candidaţii cu afecţiuni cronice vor prezenta adeverinţe medicale vizate de comisiile medicale judeţene şi de orientare şcolară şi profesională. În adeverinţele respective se va menţiona – în mod expres – gradul deficienţelor, în funcţie de localizarea acestora, conform criteriilor medicale de orientare şcolară şi profesională. Nedeclararea acestor afecţiuni atrage după sine consecinţele instituţionale în vigoare.

NOTĂ: Adeverinţele medicale nu se vizează de Policlinica Studenţească
Facultăţile cu profil vocaţional din cadrul Universităţii de Vest sunt următoarele: Facultatea de Arte şi Design, Facultatea de Educaţie fizică şi Sport, Facultatea de Muzică şi Teatru. Probele de examinare pentru admiterea în cadrul uneia dintre aceste facultăţi se desfăşoară în Timisoara, prin urmare nu pot fi depuse dosarele de înscriere pentru aceste facultăţi în centrele de înscriere din ţară.